По време на ритуала за  Йордановден пловдивският владика Николай, особено

...
По време на ритуала за  Йордановден пловдивският владика Николай, особено
Коментари Харесай

Попът на Бойко пак гази закона – Николай Пловдивски яха ауди за 100 бона с полицейски лампи, МВР мълчи

По време на ритуала за  Йордановден пловдивският епископ Николай, изключително непосредствен до Бойко Борисов, показва, че е над законите в страната. Това написа електронното издание „ Под тепето “.

За така наречен „ избавяне на кръста “ Николай дойде още веднъж с автомобил, на чието предно стъкло е инсталирана синьо-червена лампа, с каквато могат да се движат единствено колите на Националната работа за защита. 

„ Под тепето “ оповестява, че при започване на септември т.г. лампата към този момент един път бе свалена от колата на владиката. В края на ноември обаче тя още веднъж се е появила на предното стъкло на аудито му за най-малко 100 000 лв.. От изданието са подавали голям брой сигнали за закононарушението, само че повече от три години пловдивската полиция си затваряла очите за него.

На 20 ноември вътрешният министър Иван Демерджиев бе в Пловдив, с цел да взе участие в заупокойната молитва в памет на жертвите от автомобилни произшествия, отслужена от самия Николай Пловдивски. По време на службата граждански чиновник на Министерство на вътрешните работи, с който вътрешният министър е пътувал, е снимал синята лампа, инсталирана на предното стъкло на аудито, с което пътува митрополитът. То има и „ благополучен “ номер РВ 3737 Семеен кодекс.

На излизане от църквата министърът самичък се увери, че на предното стъкло на колата, с която се придвижва Николай още веднъж се е появила, свалената два месеца по-рано сигнална лампа.

Проверка, осъществена от публицисти на пловдивското издание, е открила, че Пловдивската митрополия употребява няколко автомобила и всички те са оборудвани с въпросните сигнални светлини, каквито употребяват само колите на Националната работа за защита.

Реклама

„ Ще ги приберем всички “, зарекъл се служебният министър Иван Демерджиев в отговор на въпроси, заложени по случая.

Вчера обаче синята лампа още веднъж се оказа на предното стъкло на персоналния автомобил на владиката Николай.

В един от последните работни дни на предходната година екипът на „ Под тепето “ е получил отговор от бранш „ Пътна полиция„, координиран с шефа на регионалната дирекция на министерството. Той гласи следното:

„ До момента не е открито потреблението на специфичен режим на това устройство. Проверката продължава. “
 Николай е правилен поп на Бойко – разюзданият отец, фен на лукса, преди време съобщи, че по време на ръководството на крадливата тайфа България е тънела в „ 10 години берекет “
В допълнение от Пътна полиция са отправили зов, в случай че аудито на Николай бъде видяно да се движи със синьо-червената лампа незабавно да бъде подаден сигнал. 

„ Това значи, че Министерство на вътрешните работи доста добре знае за синята лампа, наясно е че е противозаконна, обаче не желае да пристъпи към използване на закона, разяснява основният редактор на „ Под тепето “ Ивайло Дернев.. Още повече, че един път към този момент опита, само че резултатът беше временен.

Междувременно едни полицейски шефове молят към жителите да алармират чак когато спипат Дядо Николай да си светва лампата и да изчакат полицията с очите си да види, че това е правилно, а други ни поучават да спрем да ровим по тематиката, тъй като са подложени на голямо напрежение “, споделя още Дернев.    
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР